FCSB a încheiat la egalitate al doilea amical din cantonamentul din Spania, 2-2, cu Shanghai Shenhua© sport.ro

FCSB a încheiat la egalitate al doilea amical din cantonamentul din Spania, 2-2, cu Shanghai Shenhua

, 7 știri, 22 vizualizări

FCSB a terminat la egalitate și al doilea meci amical al perioadei de pregătire din sudul Spaniei. Vicecampioana României a remizat, 2-2, cu chinezii de la Shanghai Shenhua la capătul unei partide pe care elevii lui Mihai Teja au controlat-o fără probleme cât timp pe teren au fost jucătorii cu statut de titular. De altfel, primele două meciuri amicale din Spania au conturat clar nu doar o formulă de start cu care Teja plănuiește să atace reluarea campionatului, ci și un nou sistem de joc: un 4-1-4-1 transformat, în funcție de situațiile de joc, în 4-3-3 sau 4-2-3-1.

Sunt șanse foarte mari ca noul antrenor al FCSB-ului să rămână la 4-1-4-1, sistem pe care l-a folosit în prima repriză a partidei cu FC Luzern și pe întreaga durată a jocului contra chinezilor. Aducerea lui Florentin Matei și lui Adrian Stoian îl obligă, practic, pe antrenorul vicecampioanei să facă uz de această formulă tactică, însă până la întărirea completă a lotului sistemul 4-1-4-1 vine și cu dezavantaje majore.

Dincolo de prezența în fața apărării a lui Dragoș Nedelcu, cel care ocupă una dintre cele mai importante poziții din sistemul nou adoptat de Teja, felul în care Adrian Stoian se va achita de sarcini este esențial în reușita implementării tacticii alese. Disciplinat tactic în primele două amicale, Stoian pare singurul din formula de patru mijlocași capabil să respecte și îndatoririle defensive.