Februarie 2024 este a noua lună consecutivă care depășește un record lunar de căldură la nivel global3Foto© observatornews.ro

Februarie 2024 este a noua lună consecutivă care depășește un record lunar de căldură la nivel global

, 6 știri, 21 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Luna trecută a fost cea mai caldă lună februarie înregistrată vreodată. Potrivit datelor Serviciul Uniunii Europene pentru Climă Copernicus, februarie 2024 este a noua lună consecutivă cînd temperaturile globale au depășit maxime record.

Are detalii Cristian Bâcâin: ”În buletinul lunar publicat astăzi, Serviciul European pentru Climă a prezentat o nouă serie de cifre șocante: cu o temperatură medie a aerului de 13,54°C, luna trecută a fost cu 1,77°C peste temperatura medie a lunii februarie din perioada 1850-1900. Timp de patru zile, între 8 și 11 februarie, temperaturile au depășit chiar și cu 2°C nivelurile preindustriale.

În Europa, temperaturile din această iarnă au fost cu 3,3 grade peste normalul perioadei, iar vreme remarcabil de caldă a fost înregistrată în întreaga lume, din America de Nord până în Vietnam și în cea mai mare parte a Americii de Sud.