Fenechiu (PNL): E una din liniile roșii3Foto© cotidianul.ro

Fenechiu (PNL): E una din liniile roșii

, 15 știri, 28 vizualizări

PNL nu este dispus să renunțe la cota unică de impozitare, cota unică fiind una din liniile roșii, a declarat la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. În opinia sa, PNL este pus în dificultate de faptul că PSD a adus subiectul pe agendă în spațiul public, fără să existe o discuție prealabilă agreată în coaliție.

„Cota unică este fără discuție sistemul de impozitare care a adus foarte mult progres în România. În 2004, când a fost introdusă cota unică, aveam un impozit progresiv, cota maximă era 40%, evaziunea fiscală era în floare, oamenii încercau să găsească tot felul de variante ca să-și mascheze veniturile, să nu plătească taxe și impozite. Atunci a venit Guvernul liberal, a propus cota unică și lucrurile s-au așezat. Cota unică încurajează munca, este un sistem predictibil și un sistem care aduce bani la buget”, a zis Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă au existat consultări în coaliție înainte ca PSD să aducă în discuție în spațiul public eliminarea cotei unice, senatorul PNL a răspuns: ”Această temă nu este o temă relativ nouă, ci o temă care ține de modul în care PSD își atinge temele politice.