Fenomen ciudat observat la oamenii infectați cu COVID-192Foto© antena3.ro

Fenomen ciudat observat la oamenii infectați cu COVID-19

, 4 știri, 179 vizualizări

Noul coronavirus duce la accidente vasculare cerebrale la tineri de 30, 40 sau 50 de ani, au observat medicii americani. Or, vârta medie a pacienților care suferă un AVC în SUA este de 74 de ani.

S-a observat deja că virusul duce la formarea cheagurilor de sânge, or acest lucru este una dintre cauzele AVC-urilor. Întreruperea bruscă a alimentării cu sânge a creierului poate fi provocată de probleme ale inimii, artere bolcate de colesterol sau abuz de subtsanțe interzise. Atacurile cerebrale mici trec de multe ori neobservate, nu duc la o afectare permanentă a creierului și se rezolvă de la sine în 24 de ore. Cele mari însă pot avea efecte catastrofale, potrivit Mediafax.

Analizele arată că bolnavii de Covid-19 fac forme grave de AVC. Cheagurile de sânge pot afecta părți ale creierului responsabile de mișcare, vorbire sau luarea deciziilor în același timp. Oamenii de știință cred că aceste cheaguri care ajung la creier pot fi o consecință directă a bolii. Cheagurile care se formează pe vase pot migra către plămâni, producând un blocaj numit embolie pulmonară care duce la insuficiență respiratorie, una dintre cauzele de deces pentru Covid-19. Cheagurile care merg la inimă duc la atacuri de cord, altă cauză a decesului, iar cele care ajung la creier duc la AVC.