Fermierii pot obține câștiguri suplimentare din vânzarea certificatelor de carbon pe piața internațională© agerpres.ro

Fermierii pot obține câștiguri suplimentare din vânzarea certificatelor de carbon pe piața internațională

, 4 știri, 97 vizualizări

Fermierii din România care au început să-și adapteze tehnicile de prelucrare și cultivare a solului, făcând tranziția către o agricultură sustenabilă, ar putea să-și crească veniturile prin vânzarea certificatelor de carbon pe piața internațională, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții platformei online de comerț internațional cu cereale și materii prime agricole  Commoditrader.

Ei pot câștiga suplimentar între 45-105 euro/ha/an, prin captarea în sol a 3-7 tone de CO2e/ha/an, implementând măsurile agriculturii conservative care are la bază cinci principii esențiale: rotația culturilor, reducerea tulburărilor solului, distribuirea optimă a reziduurilor, câmpuri verzi pe tot parcursul anului și optimizarea fertilității.

”Facem agricultură conservativă, evoluăm în toate zonele - stropit, acordăm atenție la îngrășămintele folosite și modul lor de aplicare, la soiurile cultivate, lăsăm terenul cât mai puțin neacoperit între două culturi și atunci obținem un rezultat complet al mai multor măsuri luate. Ne așteptăm ca aceste acțiuni să conducă la niște rezultate pozitive pe termen mediu și lung.