Fetiță de 3 ani și 7 luni, înfiată, salvată de mama adoptivă care i-a donat o parte din ficatul ei5Foto© observatornews.ro

Fetiță de 3 ani și 7 luni, înfiată, salvată de mama adoptivă care i-a donat o parte din ficatul ei

, 6 știri, 34 vizualizări

”Este un început de an bun pentru transplantul hepatic din România. În aceste trei săptămâni din luna ianuarie au fost efectuate patru transplanturi hepatice de la donator cadaveric și două transplanturi hepatice de  la donator viu la doi copilași, la două fetițe de 3 ani și 3 ani și aproximativ jumătate.

Este munca mai multor echipe și mă refer aici la echipa de la Fundeni unde sunt implicați o serie de specialiști (...) și cadre medii și o coordonare între Spitalul Fundeni și Spitalul Grigore Alexandrescu, acel nou centru despre care povesteam altădată, care a fost înființat în urmă cu un an, special pentru transplantul hepatic pediatric”, a precizat prof. univ. dr.

Vlad Brașoveanu, medic primar chirurgie generală, marți, la Medika TV.

Medicul s-a referit și la două cazuri deosebite, în care au fost făcute transplanturi la copii. ”A fost o fetiță cu atrezie de căi biliare care a fost transplantată cu acel lob stâng de la tată, lunea trecută și miercurea trecută a fost transplantată altă fetiță cu  hepatoblastom, de la mamă de data aceasta. Și de ce este impresionant cazul?