Firmele de salubritate din Sectoarele 3 și 4, amendate pentru că nu au curățat zăpada și gheața din centrul Capitalei4Foto© libertatea.ro

Firmele de salubritate din Sectoarele 3 și 4, amendate pentru că nu au curățat zăpada și gheața din centrul Capitalei

, 7 știri, 19 vizualizări

Primăria Municipiului București a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 au fost amendați cu 5.000 de lei pentru faptul că nu au curățat în mod corespunzător zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele aferente Bulevardului Unirii.

Potrivit sursei citate, amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 345/2020, de către polițiștii locali din cadrul Direcției Centrului Istoric și ai Direcției Control, care au verificat modul în care operatorii de salubritate și-au îndeplinit atribuțiile asumate în programul de deszăpezire în municipiul București.

De asemenea, polițiștii locali au dat amenzi în valoare de 22.000 de lei pentru 11 persoane juridice, precum și 4 avertismente verbale, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr.120/2010 de către persoanele fizice și juridice privind obligația acestora de îndepărtare a țurțurilor formați la nivelul acoperișului si curățarea zăpezii și a gheții formate pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea.