Fiul unei judecătoare, eliberat pentru că „a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale”, după un accident mortal5Foto© puterea.ro

Fiul unei judecătoare, eliberat pentru că „a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale”, după un accident mortal

, 9 știri, 24 vizualizări

Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Dafinescu din Gorj, a fost liberat condiționat după un an de detenție, din cei patru ani și jumătate pe care-i primise. Motivația a fost una ireal de subiectivă și se referă la faptul că tânărul a stat în detenție „în perioada cea mai frumoasă a vieții sale.”

Fiul judecătoarei mai fusese sancționat de 33 de ori de către poliție, înainte de a produce accidentul în 2020, în care o femeie și-a pierdut viața. Tânărul este inginer silvic, angajat la ocolul silvic condus de tatăl său.

În motivația care i-a adus eliberarea se mai arată, pe lîngă că „a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale”, faptul că „a stat în arest la domiciliu și pe durata a pandemiei, (…) iar gestionarea stresului în timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”. Un alt argument pentru eliberarea condiționată a fost faptul că are studii superioare.

nu se pomenea o așa bătaie de joc față de tovarășa Justiția
Cristian Tudor Popescu,
CTP critică motivarea instanței care a eliberat fiul unei judecătoare,…