Florin Cîțu: Jumătate din PSD era astăzi în pușcărie, daca nu ar fi fost ascunși în spatele declarațiilor politice3Foto© antena3.ro

Florin Cîțu: Jumătate din PSD era astăzi în pușcărie, daca nu ar fi fost ascunși în spatele declarațiilor politice

, 7 știri, 51 vizualizări

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat ieri situația financiară a economiei românești în condițiile provocărilor pandemiei de coronavirus. Șeful finanțelor este sigur că România va avea un deficit bugetar ce nu va depăși 6,7% din PIB (Produsul Intern Brut) iar contracția bugetară se va situa la sfârșitul anului la valoarea de 2,2% din PIB.

Ministrul Finanțelor Publice, inamicul numărul 1 al celor din PSD, nu a ratat ocazia de a le aminti social-democraților că au creat în mod nejustificat panică atunci când anunțau apocalipsa bugetară a României.

„Rata inflației a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL. Anul trecut, în creștere economică, fără niciun fel de criză, rata inflației era în jur de 4%, iar anul acesta suntem aproape de 2% și în continuare prețurile scad. Nimic din ce au aruncat în piață cei de la PSD nu s-a întâmplat. A fost cumva o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica. Dacă nu ar fi fost ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în pușcărie.”, a spus Florin Cîțu.