Florin Tița și Alin Alexuc au cucerit două medalii la Campionatele Europene de lupte3Foto© sport.hotnews.ro

Florin Tița și Alin Alexuc au cucerit două medalii la Campionatele Europene de lupte

, 7 știri, 10 vizualizări

Florin Tița (Farul Constanța) a cucerit medalia de argint la categoria 55 kg, iar Alin Alexuc (CS Dinamo), pe cea de bronz la 130 kg, ambii la greco-romane. Cu o zi înainte de încheierea competiției, delegația României are patru medalii: două de argint și două de bronz. Au mai adus trofee: Kriszta Incze (argint) și Andreea Beatrice Ana (bronz).

Florin Tița (20 de ani) a cucerit în decurs de o singură lună două medalii de argint continentale. La începutul lunii trecute, constănțeanul urca pe treapta a doua a podiumului la Europenele U23 de la Novi Sad. La București, a avut o evoluție sigură și frumoasă până în finala categoriei, pe care a cedat-o în fața rusului Vitalii Kabaloev. Descoperit la Constanța de antrenorul Gheorghe Grigore, Tița este deja o certitudine a luptelor românești.

A doua medalie tricoloră obținută sâmbătă i-a revenit greului Alin Alexuc (categoria 130 kg). Dinamovistul a cedat practic la acest european doar în fața celui care avea să cucerească medalia de aur, turcul Kayaalp.