Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Dâmbovița© romanialibera.ro

Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Dâmbovița

, 10 știri, 112 vizualizări

”Conform ultimelor rezultate primite astăzi, 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Țuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS-Cov-2. În acest centru se află în desfășurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate și 14 cazuri confirmate în rândul personalului”, anunță DSP Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

Toți cei 55 de beneficiari sunt monitorizați clinic de medicii specialiști din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, pentru stabilirea conduitei terapeutice și a internării în spital.

În urma depistării cazurilor din acest centru social, DSP Dâmbovița a dispus menținerea unor măsuri precum distanțarea salariaților la fiecare schimbare a turelor de lucru, intensificarea operațiunilor de curățenie și de dezinfecție curentă, efectuarea dezinfectiei terminale, purtarea echipamentului de protecție și a fost interzică folosirea de către salariați a unor spații comune. De asemenea, în centrul destinat persoanelor cu handicap a fost interzis accesul vizitatorilor.