Focar de infecție la o fabrică din Focșani. 21 de muncitori din Sri Lanka, confirmați cu coronavirus7Foto1Video© libertatea.ro

Focar de infecție la o fabrică din Focșani. 21 de muncitori din Sri Lanka, confirmați cu coronavirus

, 22 știri, 38 vizualizări

Primele cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în rândul muncitorilor asiatici au apărut la finalul lunii aprilie. Atunci, doi muncitori au fost testați pozitiv și au fost internați la Spitalul Județean din Focșani, iar cei cu care au intrat în contact au intrat în izolare.

Doar că la finalul celor 14 zile au apărut noi cazuri de Covid-19. Este vorba despre 21 de persoane, majoritatea asimptomatice, care sunt infectate, conform rezultatelor testelor realizate de specialișt, potrivit Mediafax.

„Cei din Sri Lanka au fost ținuți sub observație încă de când au apărut primele două cazuri. Ei au fost în izolare. Inițial doi muncitori au fost depistați pozitivi, ulterior s-a ajuns la șapte. Zilele trecute au testat 47 de persoane, printre care și doi români, și astfel au mai găsit 21 de persoane infectate. Acestea au fost duse la secția de Secția de Boli Infecțiose a Spitalului Județean din Focșani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Vrancea, Adrian Crețu.