Focuri de armă într-un mall de la periferia Moscovei. Cel puțin 40 de persoane au murit8Foto© mediafax.ro

Focuri de armă într-un mall de la periferia Moscovei. Cel puțin 40 de persoane au murit

, 20 știri, 45 vizualizări

Pe 8 martie, pe baza unei serii de rapoarte de informații americane, ambasada SUA la Moscova și-a avertizat pe ceilalți americani că „extremiștii” nespecificați au planuri iminente de a ataca adunările mari de la Moscova, inclusiv concertele. Au greșit doar spunând „în următoarele 48 de ore”. Împușcăturile au avut loc în seara zilei de vineri 22 martie, cu câteva zile întârziere.

UPDATE Informații ucrainene: „O provocare din partea lui Putin”.

Patru (unii spun că a fost cinci) bărbați înarmați în camuflaj au pătruns în sala de concerte a Primăriei Crocus din Moscova. Unul dintre ei a deschis focul cu o mitralieră înainte de începerea concertului grupului Picnic la Primăria Crocus din Moscova, au relatat canalele Baza, Mash și Beware of News. Inițial, au fost raportate zeci de răniți și multe decese. Potrivit Moscow Times, au fost imediat cel puțin 12 morți și 50 răniți, dar canalul de Telegram 112 de la ora 21:00 vorbea deja despre 40 de morți și 100 de răniți. Până seara, potrivit Msk1, cei patru atacatori reușiseră să evadeze.

UPDATE Trei bărbați în camuflaj au deschis focul, potrivit mai multor canale de Telegram apropiate forțelor de securitate ruse.