Fondul Proprietatea solicită reluarea procedurii de numire a CA Aeroporturi București2Foto© romanialibera.ro

Fondul Proprietatea solicită reluarea procedurii de numire a CA Aeroporturi București

, 7 știri, 8 vizualizări

Fondul Proprietatea își exprimă îngrijorarea cu privire la rezultatul procesului de selecție pentru numirea noilor membri în Consiliul de Administrație al Aeroporturi București SA, pentru un mandat de patru ani. Procesul de selecție nu a fost riguros, rezultând, astfel, nominalizări care nu sunt credibile. Acționarii sunt așteptați să voteze numirea candidaților selectați la Adunarea Generală a Acționarilor, programată pe 2 noiembrie 2020”, arată FP într-un comunicat.

Prin procesul de selecție, în care legislația privind guvernanța corporativă a fost respectată doar în teorie, în practică nu s-a ajuns la rezultatul optim, și anume, găsirea celor mai potriviți candidați pentru Consiliu. Fondul scrie că majoritatea candidaților propuși nu au experiență relevantă de conducere și nu sunt independenți, cei mai mulți fiind conectați politic sau afiliați.

Fondul Proprietatea cere Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să nu aprobe numirea membrilor Consiliului de Administrație al Aeroporturi București pentru un mandat de patru ani și să reia procesul de selecție pentru întregul Consiliu de Administrație.