Fondul Suveran al Arabiei Saudite pune în joc o sumă uriașă pentru a deveni cel mai puternic investitor din lume© businessmagazin.ro

Fondul Suveran al Arabiei Saudite pune în joc o sumă uriașă pentru a deveni cel mai puternic investitor din lume

, 4 știri, 143 vizualizări

Fondul Suveran de Investiții al Arabiei Saudite (PIF), în valoare de 325 de miliarde de dolari, plănuiește să devină „investitorul cu cel mai mare impact” asupra economiei globale. Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să devasteze economiile de pe întreg teritoriul planetei, PIF dorește să devină cel mai activ vehicul suveran de investiții, scrie Financial Times.

„Nu vrei să irosești o criză... În ceea ce ne privește, vom căuta cu siguranță noi oportunități”, a spus guvernatorul fondului, Yasir al-Rumayyan, în timpul unui conferințe virtuale de luna trecută în cadrul căreia au participat peste 2.000 de bancheri și executivi.

Cu trei zile înainte de conferință, fondul a făcut unul dintre cele mai mari pariuri asupra uneia dintre cele mai afectate companii din timpul crizei, reușind să obțină 5,7% din Live Nation, o companie de entertainment din SUA în valoare de 500 de milioane de dolari. Cu trei săptămâni mai devreme, a plasat un alt pariu riscant, obținând 7,3% din Carnival, a doua cea mai mare linie internațională de croaziere.