Fosta directoare a firmei de mezeluri Vascar, condamnată la 4 ani închisoare2Foto© adevarul.ro

Fosta directoare a firmei de mezeluri Vascar, condamnată la 4 ani închisoare

, 7 știri, 45 vizualizări

Gabriela Ciuburciu, care deține firma de mezeluri Vascar SA Vaslui, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a fost condamnată de Tribunalul București la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru corupție și fraude cu fonduri europene.

Compania Vascar, deținută de familia Ciuburciu, a fost înființată în anul 1991, prin preluarea activelor fostei "Industrii a cărnii" Vaslui. Vascar este o firmă importantă în industria conservelor și preparatelor din carne, activând în principal în zona Moldovei.

Potrivit deciziei instanței, Gabriela Ciuburciu a primit doi ani de închisoare pentru luare de mită, trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE, și doi ani pentru spălare de bani. Pedepsele au fost contopite, iar Gabriela Ciuburciu va executa 4 ani și 4 luni de închisoare.