Foști directori ai Autorității Electorale Permanente, audiați în Comisia de anchetă a alegerilor europarlamemtare2Foto© agerpres.ro

Foști directori ai Autorității Electorale Permanente, audiați în Comisia de anchetă a alegerilor europarlamemtare

, 6 știri, 21 vizualizări

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile europarlamentare i-a audiat, luni, pe Cristian Petraru și Gabriel Saucă, foști directori ai Autorității Electorale Permanente (AEP), care au fost demiși de președintele instituției în luna august.

Cristian Petraru, care a fost director general al Direcției de Coordonare a Sistemului Informațional Electoral Național, a afirmat că alegerile s-au ținut într-un context dificil, având în vedere că președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, nu a luat măsurile necesare, nu a organizat "ședințele de producție" și a făcut o reorganizare a instituției înainte de alegeri care a "bulversat" pe toată lumea.

"Alegerile din 26 mai s-au ținut într-un context deosebit de dificil pentru noi. Din punctul meu de vedere, ca om care mă ocup de problematica alegerilor de 20 de ani, alegerile din 26 mai s-au finalizat nesperat de bine în contextul existent. Știți că, pe 26 mai, alegerile au fost organizate odată cu referendumul, ceea ce determină complicații de organizare.