Fostul arhitect șef al catedralei Notre Dame este sceptic în privința reconstrucției: În cinci ani nu este posibilă© cancan.ro

Fostul arhitect șef al catedralei Notre Dame este sceptic în privința reconstrucției: În cinci ani nu este posibilă

, 5 știri, 13 vizualizări

Fostul arhitect șef al catedralei Notre Dame de Paris, Bernard Fonquernie, este sceptic că reconstrucția șarpantei, distrusă de incendiul din martie, va fi gata în cinci ani, așa cum a cerut președintele Emmanuel Macron, spunând că, din păcate, politicienii nu știu ce se întâmplă pe șantier.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la o prelegere susținută la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, dacă ar trebui ca șarpanta catedralei Notre Dame de Paris să fie făcută tot din lemn sau din alte materiale moderne, Bernard Fonquernie a spus că lemnul are nevoie de o perioadă îndelungată pentru uscarea naturală.

„Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că trebuie reconstruită catedrala în cinci ani. Dar, în Franța, firmele de dulgheri și de construcție sunt impozitate pe stoc, astfel că, astăzi, nu au pregătit material în depozit. Materia primă există, sunt păduri, sunt arbori seculari, nu este o problemă. Problema este că lemnul nu poate fi pus în operă decât dacă e uscat.