Fostul baron de Constanța și-a aflat sentința5Foto© cotidianul.ro

Fostul baron de Constanța și-a aflat sentința

, 9 știri, 120 vizualizări

Curtea de Apel Constanța a decis, vineri, să respingă ca nefondat apelul declarat de Nicușor Constantinescu împotriva deciziei Tribunalului Constanța, care l-a condamnat, în luna mai a anului trecut, la patru ani de închisoare. El a fost obligat și la plata a 2.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Tribunalul Constanța a decis, în luna mai anului 2019, condamnarea lui Nicușor Constantinescu la patru de ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă continuată. De asemenea, instanța a admis acțiunea civilă formulată de Județul Constanța și de Consiliul Județean Constanța, obligându-l pe Nicușor Constantinescu la plata sumei de un milion de lei, reprezentând despăgubiri civile.

Decizia Tribunalului Constanța nu era însă definitivă.

În luna iunie 2015, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Conform rechizitoriului, în anul 2011, în cadrul unui proiect finanțat de Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Județean Constanța, prin Nicușor Constantinescu, a achiziționat un elicopter în scopul eficientizării activității de salvare în cazul situațiilor de urgență din zona de graniță (județul Constanța, România și Districtul Dobrich, Bulgaria).