Fostul baschetbalist Gabriel Calancea a murit - Doliu mare pentru sportul romanesc4Foto© realitatea.net

Fostul baschetbalist Gabriel Calancea a murit - Doliu mare pentru sportul romanesc

, 8 știri, 53 vizualizări

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Federației Române de Baschet.

"Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un șoc atât pentru apropiați, cât și pentru familia baschetului românesc. Președintele clubului CSU Brasov și-a trăit ultimele clipe acolo unde se și născuse: la malul mării. Din pacate, un accident stupid a curmat viața celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuții participanți la Competiția Natțonală de MiniBaschet U12", au scris cei de la FR de Baschet.

Frate al selectionerului echipei nationale feminine Dan Calancea, Gabriel si-a dedicat viata baschetului, din copilarie si pana la finalul vietii. Slefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile nationale de juniori, reprezentand cu deminitate Romania.

In 1985, impreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brasov, urmand cursurile Facultatii de Electrotehnica. In orasul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.