Fostul europarlamentar Marian Zlotea, fugit din România după ce a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, s-a predat în Italia© antena3.ro

Fostul europarlamentar Marian Zlotea, fugit din România după ce a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, s-a predat în Italia

, 6 știri, 88 vizualizări

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost șef al ANSVSA, condamnat de Curtea de Apel București la 8 ani și jumătate de închisoare într-un dosar de corupție și fugit din țară, s-a predat autorităților italiene și este în custodia carabinierilor, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Avocatul lui Zlotea le-a transmis autorităților italiene locul unde se află Zlotea, iar carabinierii l-au reținut în acest loc, au mai spus sursele citate.

Zlotea a fost condamnat în ianuarie 2021 pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. Acesta a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.