Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat definitiv pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft3Foto© libertatea.ro

Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat definitiv pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft

, 6 știri, 14 vizualizări

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de apelantul inculpat Vreme Valerian împotriva sentinței penale nr. 630 din data de 01 noiembrie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală în dosarul nr. 2483/1/2017. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 24 septembrie 2019”, se arată în sentința ponunțată de completul de cinci judecători de la ICCJ.

Valerian Vreme trebuie să plătească 500 lei cheltuieli judiciare către stat. „În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluționarea apelului formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție rămân în sarcina statului”, se mai arată în sentință.

Vreme a fost achitat și în primă instanță, în noiebrie 2018. „Achită pe inculpatul Vreme Valerian (...) pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. (...) În baza art. 25 alin.