Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, chemat la DNA în dosarul privind achizițiile de vaccinuri din pandemie25Foto1Video© realitatea.net

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, chemat la DNA în dosarul privind achizițiile de vaccinuri din pandemie

, 45 știri, 23 vizualizări

În dosarul DNA mai sunt vizați fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă.

„Aștept să-mi spună ei (procurorii DNA – n.r.). mie ceva, și anume de ce sunt acuzat și cum fundamentează lucrurile acestea. Le voi spune, dacă mă întreabă, de asemenea, cum au stat lucrurile. Ministerul Sănătății și eu personal, ca ministru al Sănătății, nu eram nici în circuitul informațional, nici în cel decizional cu privire la vaccinuri. Eu n-am fost în cercul de comandă. Nu trebuie să-mi probez nicio nevinovăție”, a declarat Vlad Voiculescu, la Antena 3, conform news.ro.

Conform procurorilor, în acest dosar „sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie - mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane”.

Am avut de ales între a avea vaccinuri sau nu avea deloc
Ioana Mihăilă,
Ioana Mihăilă: „Am avut de ales între a avea vaccinuri sau nu avea…
Eu n-am fost în cercul de comandă. Nu trebuie să-mi probez nicio nevinovăție
Vlad Voiculescu,
Vlad Voiculescu spune ce le va declara anchetatorilor în dosarul…