Fostul ministru de interne al Poloniei a intrat în greva foamei după ce a fost arestat la palatul prezidențial10Foto1Video© hotnews.ro

Fostul ministru de interne al Poloniei a intrat în greva foamei după ce a fost arestat la palatul prezidențial

, 14 știri, 41 vizualizări

Fostul ministru de interne al Poloniei, Mariusz Kamisnski (PiS), a intrat în greva foamei după ce a fost reținut marți de poliție la palatul prezidențial de la Varșovia alături de unul dintre colaboratorii săi, relatează Reuters, citând un apropiat al politicianului.

O curte de apel din Varșovia i-a condamnat pe 20 octombrie pe Kaminski și Maciej Wasik, fostul său adjunct de la ministerul de interne, la doi ani de închisoare. Alți doi oficiali din cadrul agenției anti-corupție inculpați în acest dosar au primit o condamnare de un an de închisoare.

Deși decizia judecătorească este definitivă, Kaminski afirma atunci că „acesta este un verdict pe care nu îl recunoaștem și nu există niciun temei pentru anularea mandatelor noastre”. „Nu ne simțim vinovați sau condamnați, am fost grațiați de domnul președinte”, a spus și Wasik, de asemenea un politician al Partidului Lege și Justiție (PiS), aflat până recent la guvernare.