Fostul președinte al Transelectrica, condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare2Foto© romaniatv.net

Fostul președinte al Transelectrica, condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare

, 6 știri, 49 vizualizări

Curtea de Apel București a decis să respingă ca nefondate apelurile făcute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și de Transelectrica împotriva deciziei din 17 februarie 2020 prin care Marius Dănuț Carașol a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia magistraților este definitivă.

Magistrații au dispus și că fostul președinte Transelectrica nu poate fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcți publice. De asemenea, i se interzice dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de cinci.

Judecătoria Sectorului 1 mai hotărâse desființarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica București, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia.