Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, iese mult mai devreme din pușcărie14Foto© libertatea.ro

Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, iese mult mai devreme din pușcărie

, 30 știri, 32 vizualizări

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv, în luna august a anului trecut, de Curtea de Apel Iași la cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Gheorghe Nichita s-a întors în penitenciar după ce mai fusese eliberat condiționat în octombrie 2021, în urma executării, la Penitenciarul Botoșani.

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, care ispășește o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Vaslui pentru instigare la abuz în serviciu, ar putea fi eliberat condiționat, potrivit unei decizii luate, marți, de magistrații de la Judecătoria Vaslui.

„Admite cererea de liberare condiționată formulată de către petentul condamnat Nichita Gheorghe și propunerea Comisiei pentru liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui, ca fiind întemeiate. Dispune liberarea condiționată a condamnatului Nichita Gheorghe – deținut în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 6 ani și 8 luni închisoare ani dispusă prin sentința penală nr.