Fotbal: Mijlocașul Adrian Stoian a semnat cu echipa italiană Livorno5Foto© libertatea.ro

Fotbal: Mijlocașul Adrian Stoian a semnat cu echipa italiană Livorno

, 9 știri, 3 vizualizări

Mijlocașul român Adrian Stoian a semnat cu echipa italiană AS Livorno Calcio, a anunțat luni, pe Twitter, clubul din divizia a doua a campionatului de fotbal al Italiei.

Stoian, care are 28 de ani, era liber de contract după ce s-a despărțit la începutul lunii iulie de FCSB, unde venise în ianuarie. Mijlocașul a jucat foarte puțin la formația bucureșteană: 51 de minute în meciul din deplasare cu Dunărea Călărași (scor 1-1) și 49 de minute în partida din deplasare cu FC Voluntari (scor 2-2).

Pentru Stoian aceasta a fost prima experiență la nivel de seniori în România.

Format la Școala de Fotbal Gheorghe Popescu, mijlocașul a fost transferat în 2008 de AS Roma, pentru care a evoluat în 28 de meciuri la nivelul echipei Primavera și într-o singură partidă în Serie A. El a fost împrumutat, între 2010 și 2012, la Pescara și AS Bari, iar în vara lui 2012 a ajuns la Chievo Verona. După un sezon petrecut la Verona, a fost împrumutat, pe rând, la Genoa, Bari și Crotone, iar cu ultima echipă a semnat un contract definitiv în vara anului 2015. A adunat 95 de partide în Serie A și doua meciuri pentru echipa națională a României.