Franța, Italia sau Germania, pe lista țărilor pentru care nu se stă în izolare/carantină. Zborurile, reluate de mâine2Foto© antena3.ro

Franța, Italia sau Germania, pe lista țărilor pentru care nu se stă în izolare/carantină. Zborurile, reluate de mâine

, 6 știri, 177 vizualizări

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European, dar și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, arată CNSU. Totodată, se reiau zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34. Redăm textul integral al Hotărârii nr. 34: HOTĂRÂREA nr.

34 din 06.07.2020 privind stabilirea listei țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurilor de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România Având în vedere recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE și posibila eliminare a acestei restricții, luând în considerare analiza efectuată de Institutul Național de Sănătate Publică privind evoluția situației infecțiilor SARS-CoV-2 în statele UE, Spațiului Economic European și în statele terțe întocmită prin raportare la rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, în contextul necesității de creare a condițiilor socio - economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în conformitate cu prevederile art.