FRF a confirmat despărțirea de Cosmin Contra3Foto© onlinesport.ro

FRF a confirmat despărțirea de Cosmin Contra

, 4 știri, 16 vizualizări

''Îi mulțumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naționale, precum și pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalți selecționeri ai loturilor de juniori și tineret. Energia și determinarea pe care le-a adus la echipa națională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecționer au facilitat schimbul de generații în care ne aflăm la prima reprezentativă'', se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

''Ne-am fi dorit, cu toții, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la EURO 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naționale, nu trebuie șterse de rezultatul final din teren. Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa națională va rămâne totdeauna 'acasă' pentru fostul tricolor și actualul tehnician Cosmin Contra'', se mai arată în comunicat.

Contra, care a strâns 73 de selecții ca jucător la echipa națională, cu care a participat la două turnee finale ale Campionatului European, a fost selecționerul primei reprezentative în 24 de partide, având un bilanț de 13 victorii, 6 egaluri și doar 5 înfrângeri. Din cele 24 de partide, 18 au fost cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate și 26 primite.