FRF, dosar penal în rem deschis de DIICOT3Foto© libertatea.ro

FRF, dosar penal în rem deschis de DIICOT

, 9 știri, 25 vizualizări

"Pe rolul DIICOT - Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment", se arată într-un răspuns al DIICOT, transmis la 11 decembrie 2019, la solicitarea sursei citate.

Potrivit gsp.ro, ancheta procurorilor, care au ridicat documente de la Casa Fotbalului, ar viza modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an. O bună parte din bani ar fi fost utilizați de cei din Federație pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu, din startul anului 2018.

În aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câștigat al doilea său mandat la președinția FRF.

În replică, Fedrația Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat, că aceste acuzații "sunt pure speculații și nu au nicio bază reală".