Funcțiile de prefect și subprefect devin funcții de demnitate publică: Terminăm cu ipocrizia5Foto© rfi.ro

Funcțiile de prefect și subprefect devin funcții de demnitate publică: Terminăm cu ipocrizia

, 13 știri, 33 vizualizări

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat, după ședința de Guvern că funcțiile de prefect și subprefect trebuie să devină ceea ce sunt, de fapt, respectiv funcții de demnitate publică, pentru a se termina „cu ipocrizia”.

„Guvernul a aprobat proiectul de act normativ care privește modificarea și completarea Codului Administrativ, printr-o OUG. Reglementăm în drept ceea ce avem de fapt. În realitate avem de foarte mulți ani, indiferent de guvernare, în funcțiile de prefect și în funcțiile de subprefect oameni politici. Terminăm cu această ipocrizie. E de notorietate că oameni politici (...) ajung în categoria înalților funcționari publici pentru a exercita în mod temporar, apoi, această funcție de prefect sau de subprefect”, a spus ministrul Cseke Attila.

Funcția de prefect este aceea de a reprezenta, la nivel local, Guvernul, iar Guvernul este întotdeauna politic, votat de o majoritate politică, în Parlament, susținut de o majoritate politică, adaugă ministrul.