Gabriela Firea a anunțat că bucureștenii care pleacă în vacanță în străinătate vor putea face teste pentru coronavirus gratuit3Foto© antena3.ro

Gabriela Firea a anunțat că bucureștenii care pleacă în vacanță în străinătate vor putea face teste pentru coronavirus gratuit

, 6 știri, 86 vizualizări

Gabriela Firea a anunțat că bucureștenii care au nevoie de teste pentru coronavrius pentru a pleca în vacanță în străinătate pot apela fără probleme la clinicile private cu care Primăria are parteneriate. Testele vor fi de tip antigen și vor fi efectuate cu aparate Real Time (RT) – PCR.

“Avem în derulare un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, acestea fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asietenții sociale, serviciile de utilitate publică.

Am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de față contaminată cu virusul Sars-CoV-2.