Gabriela Firea anunță că s-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din București2Foto© antena3.ro

Gabriela Firea anunță că s-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din București

, 5 știri, 13 vizualizări

„S-a realizat cel de-al 8-lea transplant de plamani, intr-un spital de stat din Bucuresti, administrat de Primaria Capitalei : Sfanta Maria, condus de prof dr Narcis Copca, pe care l-am sustinut din prima zi de mandat, atat cu un buget corespunzator performantei acestui spital, cat si moral, cand unii indivizi care fac afaceri grele pe seama bolnavilor care au nevoie de transplant, il jigneau si plateau campanii negative impotriva sa.

Asadar, echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria, condusa de prof dr Igor Tudorache - un reputat chirurg roman, apreciat in intreaga Europa, si care opereaza la o clinica de prestigiu din Hanovra si prof dr Narcis Copca - managerul spitalului, a realizat un nou transplant de plămîni, unui pacient, aflat pe lista de așteptare.

Plămânii au fost prelevați de la un tânăr de 15 ani, decedat, ai cărui părinți au fost de acord cu donarea organelor care vor salva acum alte vieți.