Garda de Mediu a descoperit sursa poluării masive de noaptea trecută din Capitală5Foto1Video© observatornews.ro

Garda de Mediu a descoperit sursa poluării masive de noaptea trecută din Capitală

, 7 știri, 116 vizualizări

„În urma informațiilor apărute în mediul online referitoare la depășiri ale principalilor parametri de calitate ale aerului înregistrate de rețelele alternative de senzori, echipele de permanentă ale Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatelor Ilfov și București au controlat în cursul nopților de 23 spre 24 și 24 spre 25 octombrie, zonele unde senzorii de măsurare a calității aerului arătau depășiri foarte mari, Militari, Bragadiru, Rahova și Colentina.

În urma verificărilor, echipa de permanentă a comisariatului județean Ilfov a identificat o posibilă sursă de poluare, o topitorie care însă nu funcționa în perioada controlului, aceasta fiind sancționată anterior de către reprezentații GNM- CJ Ilfov. In acest caz a fost propusă și întocmirea unui de dosar penal”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.   Poluare masivă în Capitală.

S-au înregistrat depășiri de peste 400% ale nivelului maxim admis   Comisarii Gărzii au mers în zona Sintești-Ilfov unde era nu miros foarte puternic, însă nu a putut fi identificată sursa poluării, adaugă sursa citată.   „Ulterior comisarii GNM s-au deplasat în zona Sintești-Ilfov, în apropiere de Str. Zlătari, unde s-a constatat un miros foarte puternic.