George Maior, după acuzațiile lui Tăriceanu. Cum s-au consolidat relațiile România-SUA3Foto© stirileprotv.ro

George Maior, după acuzațiile lui Tăriceanu. Cum s-au consolidat relațiile România-SUA

, 8 știri, 15 vizualizări

"Legăturile dintre România și SUA au ajuns la punctul culminant de la stabilirea relațiilor diplomatice în urmă cu aproape 140 de ani. În ultimii ani, relația bilaterală dintre România și Statele Unite ale Americii s-a consolidat profund, pe toate dimensiunile, ajungând la un maxim istoric potrivit tuturor evaluărilor.

Apreciem preocuparea unor lideri politici pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic româno-american și mă bucur că am din nou oportunitatea de a răspunde unor neliniști ocazionale, prin prezentarea unor date statistice clare care arată indubitabil faptul că legăturile dintre România și SUA au ajuns la cel mai solid nivel de la stabilirea relațiilor diplomatice în urmă cu aproape 140 de ani.

Pe această cale, doresc să felicit Ministerul de Externe și pe toți diplomații români care au lucrat intens în ultimii ani pentru a ajunge în acest punct culminant". afirmă Maior, într-un punct de vedere "cu privire la stadiul relațiilor româno-americane în contextul interesului manifestat de unele voci publice din România", potrivit News.ro.