”Ghebos” indică deformarea. Lui Dumnezeu îi repugnă nu doar sluțirea chipului…6Foto© rfi.ro

”Ghebos” indică deformarea. Lui Dumnezeu îi repugnă nu doar sluțirea chipului…

, 8 știri, 16 vizualizări

Vasile Bănescu a intervenit, într-o postare pe Facebook, în controversa publică generată de cântărețul de trap Gheboasă, publicând o serie de considerații pe marginea termenului ”ghebos”, pseudonimul artistic al lui Gabriel Gavriș. ”Termenul „ghebos” indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând (…) Cu Dumnezeu nu putem trișa niciodată. Știm din Scripturi că Lui îi repugnă profund nu doar sluțirea chipului nostru lăuntric prin animalizare, ci mai ales prin luciferizare”, scrie Bănescu.

Gheboasă a fost criticat după prezența sa la festivalul Untold din cauza versurilor vulgare și a fost amendat de Jandarmerie cu 1000 de lei pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor”. Gheboasă a fost reclamat și la CNCD pentru discriminare, însă cântărețul susține că a fost sancționat ”din motive rasiale”.

Termenul „ghebos” indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând.

Ca să ajungi la cea morală, caracterială trebuie să fii succesiv învins de vulgaritate, ipocrizie și ticăloșie (mascate sau nu), de amoralism poleit, chiar aurit, și, nu în ultimul rând de un nemăsurat orgoliu.