Grevă prin exces de zel la TVR3Foto© cancan.ro

Grevă prin exces de zel la TVR

, 8 știri, 13 vizualizări

"In conformitate cu Rezolutia adoptata de membrii Adunarii Generale a Sindicatului Roman al Jurnalistilor - Filiala MediaSind TVR din data de 17 iulie 2019, incepand de astazi, 2 septembrie 2019, in Societatea Romana de Televiziune vor fi declansate actiuni de protest sub forma grevei prin exces de zel. Avand in vedere ca, potrivit Legii nr.

62/2011, pe perioada existentei in vigoare a unui Contract Colectiv de Munca este interzisa declansarea grevei propriu-zise, pana la expirarea acestui contract, 31 decembrie 2019, membrii MediaSind TVR vor apela la alte forme de protest permise de lege, asa cum s-a intamplat pe perioada Festivalului Cerbul de Aur, cand membrii de sindicat prezenti la eveniment au protestat printr-o greva japoneza, prin purtarea de tricouri inscriptionate 'Interzis impostura' si 'Respect pentru Televiziunea Publica'", se arata in comunicat.

Conform MediaSind TVR, aceasta forma de protest, fara a afecta calitatea emisiunilor si programelor TVR, presupune doar o schimbare de ritm din partea angajatilor. De exemplu, in aceste conditii, personalul redactional va verifica cu o atentie sporita si indelungata mai multe surse de informare decat se face in mod uzual, documentarea se va face cu mai multa minutiozitate etc. Cat priveste personalul tehnic, acesta va respecta cu strictete, in toate situatiile, etapele protocoalelor de lucru, a normelor de protectie a muncii si a celor privind securitatea si sanatatea in munca.