Greve de avertisment în transportul public din Germania2Foto© gsp.ro

Greve de avertisment în transportul public din Germania

, 5 știri, 8 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (2 februarie) - Corespondență din Bonn - Reporter: Vlad Drăghicescu

Realizator: În Germania, transportul public este paralizat în mai multe regiuni, din cauza grevelor de avertisment organizate de puternicul sindicat Verdi. Șoferii de autobuze, vatmanii, dar și personalul de securitate de pe aeroportul din Hamburg și-au oprit activitatea, în încercarea de a obține salarii mai bune, după cum transmite corespondentul RRA, Vlad Drăghicescu:

Reporter: Autobuzele și tramvaiele vor rămâne în depouri pe parcursul întregii zile, în mai bine de 80 de orașe și 40 de municipalități din Germania. Grevele de avertisment organizate de sindicatul Verdi afectează, cu excepția Bavariei, toate landurile federale. Protestul survine pe fondul negocierilor salariale între companiile de transport public și sindicatul Verdi.

Acesta solicită, între altele, reducerea programului de lucru, cu plata integrală a salariului, perioade de odihnă mai lungi între schimburi ori mai multe zile de concediu. În landul Brandenburg, Verdi cere majorarea salariilor cu 20%, dar nu mai puțin de 650 euro în plus pe lună pentru angajați.