Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni3Foto© businessmagazin.ro

Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni

, 5 știri, 42 vizualizări

Grupul Renault, care deține uzina Dacia de la Mioveni, a demarat în uzina de motoare de pe platforma industrială producția unui nou motor pe benzină, de 1,0 litri cu numele de cod IG-T100 și este un motor complet nou. În prezent motorul IG-T 100 de 1,0 litri și 100 CP se regăsește pe modelul Nissan Micra.

“Producția noului motor a demarat în decembrie. Vorbim despre un motor nou pentru Alianța Renault-Nissan. Acesta folosește o tehnologie nouă prin care „cămașa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai ușoară și uniformă și permite obținerea unui grad de fricțiune mai mic și o răcire mai eficientă”, a spus Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia și director general Group Renault România.

Christophe Dridi a preluat conducerea Automobile Dacia și Group Renault România în luna decembrie a anului trecut, el anterior fiind directorul uzinei vehicule Dacia. Este pentru prima dată când francezii de la Renault promovează în funcția de top un executiv care are deja experiență în România.