Guvernul a creat Comitetul de Organizare a Funeraliilor de Stat pentru înmormântarea președinților României3Foto© euractiv.ro

Guvernul a creat Comitetul de Organizare a Funeraliilor de Stat pentru înmormântarea președinților României

, 5 știri, 63 vizualizări

„S-a creat cadrul legal pentru crearea Comitetului de organizare a funeraliilor de stat. Este un ceremonial rezervat actualilor și foștilor șefi de stat. Este cel mai înalt grad de recunoaștere a meritelor unui cetățean român în slujba țării sale și, pentru a vedea în ce va consta această coordonare instituțională în caz de funeralii naționale, va trebui să vină și o altă hotărâre de Guvern care va detalia toată această procedură”, a spus purtatorul de cuvânt al Guvernului.

El a adăugat că foștii șefi de Camere parlamentare și foștii premieri vor avea parte, ca și până acum, de funeralii cu onoruri militare, nu de stat. „Nu se modifică nimic la acest capitol, acești demnitari și foști demnitari vor beneficia de funeralii cu onoruri militare”, a explicat Mihai Constantin.

Ordonanța Guvernului pentru modificarea și completarea Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale prevede că „pentru organizarea funeraliilor de stat este necesară o coordonare unitară având în vedere implicarea mai multor instituții cu atribuții în organizarea ceremoniilor oficiale”.