Guvernul ar putea adopta astăzi o OUG pentru programul Start-Up Nation 20185Foto© business24.ro

Guvernul ar putea adopta astăzi o OUG pentru programul Start-Up Nation 2018

, 10 știri, 13 vizualizări

Guvernul va aproba cea de-a doua ediție a programului "Start up nation", prin care-și propune acordarea de sprijin pentru 10.000 de noi proiecte, fiecare beneficiar urmând să primească 200.000 de lei, a anunțat, vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

" 'Start up nation', programul de susținere a antreprenoriatului, lansat de guvernarea PSD-ALDE, s-a dovedit un succes. La prima ediție a programului, în anul 2017, au fost înființate peste 8.000 de noi afaceri și au fost create peste 20.000 de noi locuri de muncă.

Sunt rezultate care ne încurajează să continuăm acest program, într-o formă simplificată însă, care să răspundă mai bine așteptărilor tinerilor care vor să pornească o afacere. Prin cea de-a doua ediție a acestui program, pe care o adoptăm în ședința de guvern de astăzi, ne propunem să oferim sprijin pentru 10.000 de proiecte. Fiecare beneficiar poate primi 200.000 de lei.

Răspundem, prin această ediție, unor necesități economice reale, avantajând regiunile și domeniile care au nevoie de cea mai mare susținere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului și testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicația
Ștefan-Radu Oprea,
Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru Start-Up…