Guvernul Orban a găsit nereguli în cazul a 17 plăți prin Fondul de Dezvoltare și Investiții© libertatea.ro

Guvernul Orban a găsit nereguli în cazul a 17 plăți prin Fondul de Dezvoltare și Investiții

, 4 știri, 21 vizualizări

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a anunțat în ziua în care procurorii l-au pus sub control judiciar pentru fals pe Ion Ghizdeanu, fostul șef al Fondului de Dezvoltare, că Executivul Orban a constatat nereguli în cazul a 17 plăți făcute prin acest fond în sumă de 54 de milioane de lei.

Ion Ghizdeanu, fostul șef al Fondului de Dezvoltare creat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, a fost pus sub control judiciar pentru fals intelectual, fiind acuzat că a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare.

"Am avertizat public de nenumărate ori asupra neregulilor flagrante înregistrate la Fondul de Dezvoltare și Investiții, o schemă de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Vâlcov pentru a reuși să facă plăți către anumite primării, evitând raportarea lor în cadrul deficitului bugetar și fără a da o sursă bugetară sigură alocată. Avertismentele noastre s-au confirmat la nivel suspiciunilor constatate de procurori și, în acest moment, din câte am înțeles, se desfășoară anchete la nivelul a 17 primării", a susținut Dancă, după ședința de Guvern.