Halloween 2019: adevărata poveste de Halloween și originea sărbătorii4Foto© a1.ro

Halloween 2019: adevărata poveste de Halloween și originea sărbătorii

, 7 știri, 13 vizualizări

HALLOWEEN 2019. Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată în timp de multe popoare din lumea occidentală. Mulți îi spun Noaptea vrăjitoarelor. Sărbătoarea începe în seara zilei de 31 octombrie și se încheie a doua zi.

Halloween își are originile păgâne în sărbătoarea celtică Samhain, celebrată în Antichitate în Anglia și Irlanda, pentru a marca sosirea Anului Nou celtic. Conform tradiției, sufletele morților se întorc acasă în ajunul zilei de Samhain, potrivit Enciclopedia Universală Britannica. Vrăjitoarele, spiridușii, pisicile negre și fantomele hălăduiesc nestingherite. Se credea că seara aceasta era potrivită pentru preziceri referitoare la căsătorie, noroc, sănătate și moarte.

HALLOWEEN 2019. Riturile păgâne au influențat sărbătoarea creștină din ajunul Zilei Tuturor Sfinților. Sărbătoarea a fost laicizată treptat și introdusă în SUA la sfârșitul sec.XIX. Spirite rele și personaje supranaturale sunt interpretate de copii mascați care sună la uși și primesc dulciuri, strigând "Trick or treat" (în engleză plătești sau o pățești), unde cuvântul "trick" se referă la poznele care fac parte din tradiția de Halloween.