Hamas a confirmat că merge la negocierile de azi, de la Cairo, pentru a încerca să ajungă un armistițiu cu Israelul9Foto1Video© hotnews.ro

Hamas a confirmat că merge la negocierile de azi, de la Cairo, pentru a încerca să ajungă un armistițiu cu Israelul

, 18 știri, 19 vizualizări

Negociatorii Hamas au sosit sâmbătă la Cairo pentru intensificarea discuțiilor privind un posibil armistițiu în Gaza, care ar însemna întoarcerea în Israel a unor ostatici, a declarat pentru Reuters un oficial Hamas. Directorul CIA este și el acolo pentru discuții privind acest subiect, relatează Reuters.

Un oficial palestinian, care este apropiat de acțiunile de mediere a păcii în Gaza, a arătat un optimism prudent. "Lucrurile arată mai bine de data aceasta, dar dacă un acord este la îndemână va depinde de faptul dacă Israelul a oferit ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Delegația Hamas a sosit de la sediul mișcării palestiniene din Qatar, țară care, împreună cu Egiptul, a încercat să medieze o încetare a focului în Gaza. Washingtonul, deși a evitat în mod oficial Hamas, i-a cerut acestuia să încheie un acord.