Harta șocantă a deceselor în spitalele de psihiatrie din România2Foto© wwwb.agerpres.ro

Harta șocantă a deceselor în spitalele de psihiatrie din România

, 5 știri, 9 vizualizări

În România mor anual peste 1.500 de persoane cu dizabilități psihosociale aflate în instituțiile publice de sănătate mintală și protecție a persoanelor cu dizabilități, însă la nivelul Ministerului Sănătății nu există informații despre cauzele și numărul deceselor, potrivit unul comunicat al Centrului de Resurse Juridice (CRJ) transmis, luni, AGERPRES.

"Din datele colectate de CRJ a reieșit că în România mor anual peste 1.500 de persoane cu dizabilități psihosociale aflate în instituțiile publice de sănătate mintală și protecție a persoanelor cu dizabilități. Dintre acestea, aproximativ 500 au decedat în spitale și secții de psihiatrie în perioada cuprinsă între septembrie 2017 și septembrie 2018.

Cu toate acestea, informații despre cauzele și numărul deceselor nu există la nivelul Ministerului Sănătății. Nu există informații centralizate, publice, defalcate despre numărul persoanelor internate, perioada de internare, numărul internărilor nevoluntare sau a celor voluntare, diagnostic, tratament și personal medical, psihologi și asistenți sociali", se arată în comunicat.