Hidroelectrica, cu un pas mai aproape de listarea la bursă. Compania cere aprobarea acționarilor și pentru achiziția CEZ și a Enel© businessmagazin.ro

Hidroelectrica, cu un pas mai aproape de listarea la bursă. Compania cere aprobarea acționarilor și pentru achiziția CEZ și a Enel

, 4 știri, 24 vizualizări

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și cea mai valoroasă companie a statului român, convoacă acționarii pe 12 decembrie pentru a aproba printre altele achiziționarea unor servicii juri­dice pentru procedura de ofertă publică, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

„Aprobarea achiziționării de Hidroelectrica a unor servicii avocațiale de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional care va întreprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerințelor impuse pe piețe de capital în legătură cu procedura de ofertă publică prevăzută de H.G nr. 1066/2013 cu modificările și completările ulterioare“, se arată la punctul 9 al convocatorului.

Astfel, compania evaluată de acționarul minoritar Fondul Proprie­tatea la circa 21 miliarde de lei este cu un pas mai aproape de intrarea pe piața de capital în contextul în care guvernul PNL, cel care prin intermediul Mi­nisterului Economiei și al Energiei are 80% din capitalul companiei, scrie în programul de guvernare că unul dintre obiectivele noului executiv este cel legat de listarea acestei companii.