Hillary Clinton, ironii la adresa lui Putin pe tema extinderii NATO: „Păcat, Vladimir, tu ai căutat-o”7Foto© hotnews.ro

Hillary Clinton, ironii la adresa lui Putin pe tema extinderii NATO: „Păcat, Vladimir, tu ai căutat-o”

, 7 știri, 5 vizualizări

Revenind la Departamentul de Stat pentru dezvăluirea portretului său oficial, Hillary Clinton s-a folosit, de asemenea, de ocazie pentru a-și arăta dezgustul față de politicile fostului președinte republican Donald Trump, care a învins-o în alegerile prezidențiale americane din 2016. Ea a sugerat că ar fi putut exista întrebări cu privire la capacitatea SUA de a aduna sprijin pentru Ucraina pentru a rezista invaziei ruse din 2022 din cauza moștenirii lui Trump de înstrăinare a aliaților.

"Oamenii s-ar fi putut îndoi de asta pentru că am ars atât de multe poduri cu aliații și prietenii noștri", le-a spus ea unor actuali și foști oficiali în Benjamin Franklin State Dining Room a Departamentului de Stat. "Restabilirea unei politici externe care aduce oameni aproape de noi, și nu îi îndepărtează, ar fi fost considerată extrem de dificilă. Și într-adevăr a fost, dar s-a realizat", a adăugat ea, mulțumindu-i secretarului de stat Antony Blinken pentru că "a ajutat la restabilirea poziției Americii".

Clinton a spus că președintele democrat Joe Biden a urmat multe dintre prioritățile administrației Obama, în care ea a fost șefa diplomației și el a fost vicepreședinte al lui Barack Obama. "Apărând democrația în Ucraina, extinzând NATO - ca o paranteză: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta", a spus ea, provocând râsete și aplauze. "Am spus întotdeauna: oamenii nu sunt forțați să adere la NATO. Oamenii aleg și vor să adere la NATO", a adăugat ea.