Horia Constantinescu, despre carnea de pui colorată artificial: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia”18Foto© hotnews.ro

Horia Constantinescu, despre carnea de pui colorată artificial: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia”

, 38 știri, 27 vizualizări

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu a acuzat miercuri dimineață că unii producători „vopsesc” carnea de pui pentru a induce în eroare clienții, fără a preciza la ce companii se referă.

„Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, scrie Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că „este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen” și că „se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”.