Iarna a cuprins Transfăgărășanul în zona turistică Bâlea4Foto© wall-street.ro

Iarna a cuprins Transfăgărășanul în zona turistică Bâlea

, 4 știri, 89 vizualizări

„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac, fiți sigur că aveți mașina pregătită de condiții de iarnă!”, este mesajul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov pe pagina oficială de Facebook.

Începând de marți, turiștii mai pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina, după ce porțiunea de drum dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac se va închide circulației.

„Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează: DN 7C, între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada), DN 67C, între km 34+800 (Rânca) și km 79+200 (Curpat)”, se menționează într-un comunicat al CNAIR.