IGPR, reacție după ce Sindicatul Europol a spus că Portul Constanța e păzit de o singură patrulă3Foto© romaniatv.net

IGPR, reacție după ce Sindicatul Europol a spus că Portul Constanța e păzit de o singură patrulă

, 6 știri, 31 vizualizări

Cosmin Andreica, președintele Europol, a făcut un experiment cu un colet cu praf alb, în care nu erau droguri, dar pe care l-a plimbat prin Portul Constanța fără, spune el, a fi verificat de nimeni. Susține că a vrut să vadă resursele alocate portului și că a văzut o singură patrulă de poliție pentru 13 porți și o altă echipă de frontieră. El susține că a stat două zile în port pentru a vedea vulnerabilitățile.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), susține că agenții de la criminalistică verifică toate pachetele care intră în port, nu pe cele care se plimbă prin port. Potrivit acestuia, sunt efectuate controale și analize de risc, există sisteme care verifică transporturile care intră în țară și sunt 3 structuri care funcționează în port pentru a face verificări inclusiv BBCO și serviciul de poliție maritimă. El spune că se aruncă cu noroi în munca polițiștilor prin aceste acuzații.

"Suntem în port. Tocmai ce am coborât de pe navă. Am vorbit cu niște muncitori și am primit acest pachet de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie. Se și vede.( n.r. încearcă să desfacă pachetul). În fine n-are rost. 100.000 de euro este un kg de cocaină pe piață neagră.